Технології верстки

Технології верстки

Dynamic HTML. Основну ідею динамічного HTML можна сформулювати дуже просто: можливість зміни всіх без винятку елементів веб-сторінки. Це дає можливість зробити сторінки сайту більш живими, інтерактивними, такими, що відгукуються на дії людини, що їх переглядає.

CSS - каскадні аркуші стилів. Ця технологія дозволяє один раз описувати базові елементи вашого сайту (стиль), а потім у кожному місці сайту, де потрібно елемент такого стилю, не вказувати параметри елемента, а вказати назву його стилю. Застосування цієї технології дозволяє зменшити розмір сторінок з допомогою виключення багаторазового описи схожих елементів.

SSI - Server Site Include або Увімкнення на стороні сервера. У багатьох html сторінках є однакові елементи, наприклад, меню. При звичайній верстці меню просто вставляється у кожну Html-сторінку. Але через це виникає багато незручності. По-перше, якщо ви захочете додати в меню ще один пункт, доведеться оновлювати всі сторінки вашого сайту, а їх може бути і 20, і 50, і 100, по-друге, Вставляючи меню в кожен файл, ми збільшуємо обсяг даних, що зберігаються на сервері. Ось тут нас і рятує SSI. З допомогою SSI можна винести всі повторювані шматки html файлів в окремі файли, а в самому тексті вказуємо: включити в текст документа текст з такого файлу. Також за допомогою ssi можна інтегрувати в сторінку динамічні cgi-скрипти або банери, що змінюються. Тобто. вміст сторінки змінюватимуться при кожному заході на неї.